Најави се / Регистрирај се Кошничка (0)
Немате ставки во Вашата кошничка.
Слика на Се гледаме во Хавана
Цена 420,00 ден
Категорија: Белетристика/Драма Автор: Шанел Клитон Димензии: 145/205mm – 397 страници; брош повез

СТРАСНА И ЕМОТИВНА ОДА ЗА УБАВИНАТА И ЗА

ТРАГЕДИЈАТА НА КУБА, КОЈА Е РАЗОРЕНА ОД ВОЈНАТА!

Хавана, 1958 година. Исабел, Беатрис, Елиса и Марија,
прочуените сестри Перес, се ќерки на кралот на шеќерната династија. Додека мажите од семејството Перес се посветени на судбината на земјата или се на страната на Батиста, тие безгрижно растат во луксузот и во богатството на високото друштво. Но, набрзо граѓанската војна се разгорува и во срцето на Хавана: на сцената на животот, еден свет се гаси, друг се раѓа во исто време, а Елиса почнува жешка авантура со еден млад
револуционер, полн со идеали.
Шеесет години подоцна, внуката на Елиса, Марисол, се враќа во Хавана, каде што ја дочекува вечната убавина на зовриената Куба, но и опасна политичка ситуација. Додека трага по вистината за своето семејство, неодоливо ја привлекува еден таинствен маж – човек чиишто тајни можат засекогаш да ѝ го сменат животот.
Мојата Куба веќе ја нема, ја разорија ветриштата на
револуцијата. Време е да ја откриеш својата Куба.

© 2017 Топер ДОО. Сите права задржани.

Powered by nopCommerce | Developed by Pro nopCommerce