Најави се / Регистрирај се Кошничка (0)
Немате ставки во Вашата кошничка.
Слика на Живот
Цена 199,00 ден
Категорија: Белетристика
Автор: Ајше Кулин
Димензии: 100/200mm -354 страници; брош повез
Во овој роман, Ајше Кулин преку своето писателско перо нѐ поведува на патување низ нејзиниот живот...
Бдеејќи над смртната постела на својот татко, таа се присетува на еден дел од својот животен пат, период од четириесет години по раѓањето во 1941. Спомени во кои е испреплетен ликот на нејзиниот татко како најголема животна потпора, семејните случки, но и политичките превирања и општествената состојба во татковината Турција од 1941 година. Импресивни сеќавања, кои се и тажни, и воодушевувачки. По смртта на нејзиниот татко, како што вели и самата, ниту таа, ниту родната земја не останале исти, преобразени се со сопствени сили, надминувајќи ги своите слабости. 
Ајше Кулин, една од најпопуларните писателки на современата турска книжевност, вешто ги ткае сите тие спомени и ни ги пренесува, гледани низ нејзините очи...

 

 

© 2017 Топер ДОО. Сите права задржани.

Powered by nopCommerce | Developed by Pro nopCommerce